Новини


9Окт2018

Награди за 30 педагози – „мисионери и откриватели”

Областният управител Никола Чанев награди 30 педагози от област Кърджали с ярко присъствие и изявен творчески подход в работата по случай Международния ден на учителя. „Пожелавам ви да сте здрави, волеви и сърцати и никога да не забравяте, че да си учител не е професия, а призвание. Вие сте едновременно мисионери и откриватели, закрилници и приятели, повелители на бъдещето и ковчежници на нашето най-голямо богатство – децата", поздрави ги Чанев.
На церемония в конферентната зала на областната администрация, в присъствието на учители и училищни директори, номинираните преподаватели бяха отличени с грамоти, книгата на краеведа Никола Иванов и художествена литература, предоставена от издателство „Просвета". Световният ден на учителя се празнува в над 100 държави по света.
„Вашият професионализъм и достойнство следва да бъдат откроявани всеки ден, радвам, че съм част от едно правителство, което изведе образованието като приоритет и провежда политика в подкрепа не само на доходите, но и на престижа на българския учител", изтъкна Чанев.

Виж цялата новина тук: 24 Родопи

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: