Новини


10Окт2019

МОН пак ремонтира уроците по математика

Учебните програми по математика отново ще бъдат прегледани през следващите месеци. Това съобщи просветният министър Красимир Вълчев, цитиран от БНТ. Причината са лошите резултати на учениците на външното оценяване в 7 и матурите в 12 клас. Създаден е екип, който ще предложи варианти как да се избегне "препускането" по материала. Ще се започне с програмите от 5 до 7 клас. Всичко това се случва едва три години след влизането им в сила.

Според статистиката от Националното външно оценяване в 7 клас първият випуск, по новите програми има средно 28 точки по математика от възможни 65 на първия модул на теста. Вторият - 30 точки от 65. Тази година, при обединени първи и втори модул, резултатът, който разбуни духовете, е едва 33 точки от 100 - или среден три. Резултатите по български винаги са по-високи, тази година точките бяха 53 от 100.

Това обаче, което притеснява най-силно министерството е катастрофалното падане на успеха по математика между четвърти и седми клас. Учениците, родени през 2005 година, в 4 клас имат средно 67 точки и същите ученици в 7 - едва 33. Учители смятат, че учебните програми са доста натоварени в този период, но за съжаление часовете по математика са твърде...

 

Виж цялата новина тук: actualno.com

Автор: Спасиана Кирилова

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: