Новини


11Дек2018

Министър Вълчев: Искаме родителите в по-голяма степен да са ни партньори

Учителите са най-важни и най-много разчитаме на тях като държава и общество. Затова и изпълняваме ангажимента си като правителство за увеличението на заплатите, което ще продължи и в следващите години. Това заяви министърът на образованието и науката Красимир Вълчев по време на среща в Сандански с представители на местната власт, с директори на училища и детски градини и с представители на синдикатите.

Министърът посочи, че друго предизвикателство пред системата е да бъде намален броят на децата, които преждевременно отпадат от образователната система. „Ние трябва да осигурим правото на всяко дете на образование. Механизмът за обхват е много полезен за включване на деца и ученици в образователната система. Много е важно да бъдат обхванати още от детската градина“, посочи министърът.

В Сандански, както и по-рано по време на среща с директори и местната власт в Симитли, министърът акцентира на важността на заниманията по интереси за учениците. „Досега тези дейности се провеждаха по проект „Твоят час“, но от догодина ще ги финансираме с 25 милиона лева от бюджета, за да има устойчивост“, посочи министърът. 10% от средствата ще са за общините, които да организират различни форми на взаимодействие между училища и външни организации, посещение на предприятия, музеи.

„Искаме родителите в по-голяма степен да са ни партньори, да имат доверие в учителите“, каза министър Вълчев.

В Симитли министър Вълчев посети СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, където започва основен ремонт. С 2 млн. лева от фонд „Земеделие“ и средства от общината ще бъдат изградени три класни стаи на открито и беседки със специални настилки. Освен това ще бъде изграден спортен комплекс, включващ игрища за футбол, баскетбол, тенис на корт...

Виж цялата новина тук: МОН

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: