Новини


22Яну2020

Министър Красимир Вълчев: Основната идея на Споразумението с Министерство на културата е да формираме отношение към четенето у децата

Благодаря на Министерство на културата и на министър Боил Банов. Стана традиция да подписвам това споразумение. С този акт искаме да покажем значението на културната институция, която помага за пълноценното образователно развитие на учениците. Това каза министърът на образованието Красимир Вълчев по време на подписване на Споразумението между Министерство на културата и Министерство на образованието и науката, предаде репортер на Агенция „Фокус”.

„Миналата година 7 000 деца са минали през програмата. Отделени са половин млн. лв. за посещение на музеи и постановки. Работодателите ми казаха, че най-важни са интерактивните умения, защото днес по-трудно провокираме децата да четат през традиционните източниците”, добави министърът.

„Вкарването на децата в библиотеката е начинът да ги накараме да четат. Трябва да четат безразборно. Библиотеката ще формира отношение към четенето. Нямаме възможност във с всяко училище да направим библиотека, но можем да направим единна мрежа”, каза още той.

„Самите библиотеки се дигитализират, модернизират и дават нови възможности за...

 

Виж цялата новина тук: ФОКУС

Автор: Виолета Симеонова

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: