Новини


10Юни2014

Министър Клисарова: Очакваме между 600 и 700 млн. евро за образование и наука

Много сме закъснели за това въобще да има оперативна програма за образование и наука, коментира министърът на образованието и науката Анелия Клисарова пред БНР.
"Водихме много преговори. В петък се срещнах с представителя на Европейската комисия, който отговаря за България по наука и образование – Реналдо Мендметс. Трябваше да го убеждавам колко е важна тази програма за България и че трябва да я има. Той изрази своята увереност, че тя ще бъде включена в Споразумението до края на септември", отбеляза още образователният министър.
Проф. Клисарова подчерта също, че всички оперативни програми са значително намалени. "В момента за разпределение по всички оперативни програми, без земеделието, ще останат около 6 млрд. евро. Ако сложим, както е договорено, 10% да са за образование и наука, ние очакваме между 600 и 700 млн. евро", обясни министърът, като добави, че това са само предварителни разчети.
Анелия Клисарова изтъкна, че е поставила въпроса на Европейската комисия за това, че очакванията са били за много повече средства, тъй като става дума за приоритет не само на България, но и на цяла Европа. "Ние не сме се отказали да се борим за ...

Виж цялата новина тук: Сега

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: