Новини


25Май2015

Матурата по математика на „Просвета” мина отлично

На тазгодишния пролетен базар на книгата издателство „Просвета” също проведе своите матури по математика. Те бяха за учениците от 1. до 5. клас, а изпитът премина по нетрадиционен начин – под формата на състезания с електронни игри. Вместо лист със задачи малчуганите упражняваха своите логически и математически познания на поредицата от приключенски игри „Маймунски приказки”. Това е най-новата серия от електронните издания  на „Просвета - Либри“, която съдържа математически задачи, подготвени от екипа на „Просвета” и отговарящи на изискванията на Министерството на образованието и науката (МОН). „Маймунски приказки” се харесаха не само на малчуганите, но и на техните родители, защото възпитават у децата пространствено мислене, логика, бързина, координация и моторика, като им помагат по забавен начин по-лесно да усвоят изучавания материал в училище.

„Матурите” преминаха с много лъчезарни усмивки и искрен детски смях. Ние, разбира се, следяхме внимателно родителите да не подсказват и с най-голямо задоволство установихме, че всички ученици се представят отлично. Шестици не им писахме, но пък ги почерпихме с лакомства, които са по-сладки от бележките.

А за най-малките, които тепърва започват да учат английски език, „Просвета - Либри” представи Lettergetter – компютърна игра, с която те неусетно научават английската азбука и много думи. И едновременно с това се забавляват с приключенията на симпатичния главен герой, участват в състезания и викторини.

А какво се случваше на новия модерен щанд на „Просвета” вижте ТУК.

Автор: Денислав Владимиров

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: