Новини


24Яну2015

Матура по компютри

Над нова матура ще се потят гимназистите. Учениците да държат държавен изпит и по компютърни умения след десети клас, предвижда управленската програма на кабинета. Препитването ще бъде изцяло онлайн.


Два други изпита след седми клас също ще се провеждат чрез нета. Става дума за т.нар. малки матури по природни и обществени науки.


Основните изпити по български и математика, с които се извършва приемът в гимназията, обаче ще останат на хартия.
Програмата на кабинета "Борисов 2" предвижда също при финансирането на училища да се взема предвид не само броят на учениците, но и качеството на преподаване. Същият принцип ще бъде заложен и при субсидиите за университетите.


Учениците да държат матура и по компютри, предвижда управленската програма на кабинета. Националното външно оценяване по дигитални компетентности ще се провежда в десети клас, когато ще се завършва и първият етап на гимназията. То ще бъде изцяло онлайн.


Два други изпита след седми клас също ще се провеждат чрез нета като част от идеята да бъдат внедрени дигитални методи при оценяването на децата. Става дума за миниматурите по природни и обществени науки. Основните изпити по български и математика ...

Виж цялата новина тук: Стандарт

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: