Новини


30Мар2016

ЛЯТНО УЧИЛИЩЕ ЗА ДЕТЕКТИВИ

Зимата се изниза неусетно, а със същата скорост ще минат и последните два месеца от учебната година на малките ученици. Родителите отново ще бъдат изправени пред въпроса „Какво да правя детето през лятото?“. Те трябва да решат дали да го оставят да играе на воля или да му намерят занимания, които да са едновременно приятни и полезни за него.

Лятната ваканция е свободното време на детето ви, но това не означава, че е време за губене. Научете го да бъде изобретателно и креативно. Да измисля какво иска да прави, вместо само да чака нещо да му се случи. Нека самото дете има инициативата. Говорете с него какво иска да прави и кога. Не забравяйте също, че това е времето, когато можете да сте по-дълго с него и в забавленията, а не само в подготовка на домашните. Не пропускайте тази възможност.

От друга страна, отговорните родители знаят колко е важно децата им да четат книги и да се упражняват и през лятото. Знаят ли обаче как и с какво да ги мотивират? Стандартните сборници със задачи, включително и някои т.нар. ваканционни тетрадки често са скучни и не се различават от това, което детето е учило цяла зима. Издателство „Просвета“ вече предлага нов вид ваканционна книжка, при която задължителното четене и упражняване през лятото става неусетно, по напълно естествен и забавен начин – под формата на игра.

Чудесен подарък за края на учебната година за малките ученици са помагалата от поредицата „Вълшебно лято“ на издателство „Просвета“ за след 1., 2. и 3. клас. Поредицата ще намерите при представителите на издателството във всеки областен град в страната и в търговските обекти (виж www.prosveta.bg) или онлайн на www.e-uchebnik, www.store.bg, www.mobilis.bg, www.helikon.bg и www.ciela.bg. Най-новата книжка представлява детективско приключение, предназначено за децата, които сега завършват 3. клас. С нея те ще се забавляват, ще упражнят уменията си по четене с разбиране, правопис и математика и ще получат нови знания за българската природа и история. Третокласниците ще се запознаят с верен помощник-откривател – кучето Лупо. Заедно с него те ще се впуснат в приключения, пълни с вълнуващи тайни, загадки, преследвания и любопитни факти. В „Лятното училище за детективи“ децата ще развият своята наблюдателност и откривателски нюх, ще се смеят много и неусетно ще си припомнят и упражнят наученото през годината.

Веселата ваканционна книжка „Вълшебно лято“ след 1. клас е низ от приключения. Тя започва с писмо в бутилка с изтрити от водни пръски букви. Въвлечени  в морския екшън, децата трябва да попълнят липсващите букви в писмото на Робинзон. След морските преживявания идват горските, а след тях и тези на село при баба и дядо, където децата прилагат знанията си от училище при работата в зеленчуковата градина и правенето на компоти. Чакат ги и забавления с играчки, с животни от зоопарка и в лунапарка. Накрая малките ученици ще се запознаят със Смехозавър, Хъркозавър, Хълцозавър и Огнезавър – причудливи динозаври със скромни познания по граматика. Но нали затова са приятелите – да си помагат.

„Вълшебно лято“ след 2. клас въвлича детето в свят на фантастични страни. Приключенията в нея започват от държавата на децата - Лудория. Там президентът се сменя всяка седмица, а президент става онзи, който спечели състезанието по решаване на кръстословици. Президентстването, както и всяка друга работа в Лудория, не е трудно, защото всяка седмица има пет почивни и само два работни дни.

Увлечени в историите, второкласниците няма и да усетят, че всъщност решават математическа задача или упражняват граматиката си. Има обаче реална опасност да си глътнат граматиката в следващата чудна страна Ам-ам. Защото там, в Портокаловото езеро, живеят дребни оранжеви същества, наречени Сокогълтачи. Да не говорим за Долината на тортите, където хората се спускат с шейни по сметанови писти. Следват страните Смехорания, Абракадабра (на тайните и загадките), Гушиндол (на приятелството) и Питанка (на книгите).  А когато стигнат до Града на принтерите, лятната ваканция свършва и отново е време за училище. Неусетно детето ви е преговорило всички важни уроци от 2. клас и е готово да продължи в трети.

Разбира се, във всички книжки има и възможности за рисуване и оцветяване, за четене, отговаряне на въпроси и много интересни задачи. Поредицата „Вълшебно лято“ след 1., 2. и 3. клас ще превърне лятната ваканция на децата в истинско вълшебство.

Всеки клиент, който закупи 10 и повече броя от заглавието „Вълшебно лято“ от представителите на „Просвета“ във всички областни градове (виж www.prosveta.bg/informacionni-centrove) и в търговските обекти на издателството в периода 10.04.2016 г. - 10.05.2016 г., получава отстъпка в размер на 26% от стойността на покупката.

 

Всички издания на „Просвета” ще намерите при представителите на издателството във всеки областен град в страната и в търговските обекти – виж www.prosveta.bg. Електронни учебници поръчайте от www.e-uchebnik.bg. Книжни учебници може да поръчате и онлайн на www.e-uchebnik, www.store.bg, www.mobilis.bg, www.helikon.bg и www.ciela.bg.

 

Виж цялата новина тук: "Животът днес"

Автор: Гергана Петкова

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: