Новини


11Окт2016

Купи учебник с един клик на мишката

Мишката изяде книжката! Обичаме да изричаме тази фраза стане ли въпрос за това как хората все повече сърфират в интернет и все по-малко четат написаното на хартия. Това наистина е така, но само донякъде... Защото мишката може да бъде и приятел на книжката.

В 21 век всеки има компютър и е съвсем нормално в динамичното си ежедневие човек да използва новите бързи технологии, за да улесни живота си. Грабваш т.нар. периферно устройство на компютъра си, „щракваш“ и си осигуряваш всичко, което ти трябва.

Това важи в голяма степен за учениците и техните родители, когато се чудят как бързо, лесно и най-важното – на добри цени да купят нужните учебници и помагала. Само с един клик на мишката те могат да получат в дома си желания печатен учебник, буквар, читанка,  помагало, сборник по математика, книжка... Да четат за удоволствие или да си учат уроците.

Най-голямото българско издателство за учебна литература – „Просвета“, предлага удобен начин за пазаруване на образователни материали чрез електронната си книжарница на адрес www.e-uchebnik.bg, които буквално ще „почукат“ на посочения от клиента адрес в страната до 3 работни дни от подаване на поръчката.

Стотици клиенти всеки ден избират този начин за пазаруване: първо, защото пести ценно време и второ – защото пести пари.

Почитателите на онлайн покупките знаят, че стоките обикновено се предлагат с намаление. „Просвета“ също предвижда специални отстъпки във виртуалната си книжарница, които растат в зависимост от поръчаното количество. Така например заявки на печатни издания на стойност над 35 лв. се доставят безплатно.

Едно от най-ценните предимства на онлайн кжнижарницата е, че всеки може от дивана вкъщи да разгледа внимателно и търпеливо всички предлагани в сайта учебни заглавия. Така ще си спести обиколките от един търговски обект до друг и досадното чакане на опашки, докато намери това, което търси.

Електронният магазин на „Просвета“ предлага близо 2250 различни образователни продукта. Над 1610 са печатните заглавия - учебници, упражнителни тетрадки, помагала, сборници, табла, атласи и пр. Те обхващат всички учебни предмети и са предназначени за ученици от 1. до 12. клас. 

Отделно се предлагат общо 126 електронни учебници по всички предмети от 1. до 7.клас, които са дигитален вариант на изучаваните в училище печатни учебници и следователно са разработени по одобрена от МОН програма.

В помощ на директорите, учителите, родителите и учениците  пък могат да се изтеглят абсолютно безплатно над 510 безплатни ресурси – книга за учителя, примерни годишни тематични разпределения, тестове и др.

Вероятно немалко читатели ще възразят, че могат да се изгубят между толкова много заглавия и няма да се ориентират кое помагало например е най-подходящо за детето му. Докато в обикновената книжарница консултантът е насреща и ще им помогне.

В електронната книжарница на „Просвета“ към всяко заглавие има качени разтвори и анотация, която представя съдържанието, темите и предимствата на конкретното издание. Така родителите много лесно могат да открият кое помагало е най-подходящо за техния ученик спрямо целите, които има: дали се готви за изпити или му трябва за домашни упражнения.

Към всеки от предлаганите електронни учебници има качена демоверсия. Тя дава добра представа за многообразието от ресурси, интерактивни материали, упражнения, 3D визуализации и др., които обогатяват уроците по всеки един предмет. От сайта www.e-uchebnik.bg вече може да се закупи едногодишен абонамент и на проектите на учебници за 1. и 5.клас на „Просвета“, които са създадени по новата учебна програма, влязла в сила от 1 август т.г.  Най-лесният начин за абонамент на електронен учебник е с есемес от мобилен телефон на номер 18420 и текст prosveta5. Цената е 6 лв. с ДДС.

 За да използва електронната книжарница, потребителят трябва да си направи регистрация. Това става лесно и бързо: първо, трябва да се регистрирате като уточните във формуляра какъв тип потребител сте - родител, учител или ученик, като родител и учител може да се изберат едновременно. Това е необходимо, за да получите максимално полезно съдържание от сайта. След това системата автоматично ще ви изпрати имейл на посочения от вас адрес с линк за потвърждение на регистрацията. Така вашият потребителски профил вече е създаден.

            Основните менюта в сайта www.e-uchebnik.bg са систематизирани според възрастта/класа, за които са предназначени изданията. Когато кликнете върху необходимия ви клас, се отваря страница с всички предмети, изучавани в него. Те се разгръщат като хармоника. При отварянето на всеки предмет поотделно, изданията са сортирани и по вид (учебник, учебно помагало, сборник и др.). По този начин потребителят много бързо намира търсения от него продукт.

            Ако искате да поръчате издание, трябва да го отворите и да натиснете бутона „Поръчай“.  Заглавието влиза във вашата виртуална потребителска кошница. Нейното съдържание може да видите и променяте от поле вдясно на екрана. Можете да добавите повече от един продукт. За да продължите към завършване на поръчката, натискате бутона „Поръчай“ под кошницата. В страницата, която се отваря, можете да редактирате количеството на избраните артикули, както и да ги изтриете, ако искате. С бутона „Продължи“ минавате към следващата страница, където трябва да напишете адрес за доставка и да изберете метод на плащане (наложен платеж, кредитна или дебитна карта, PayPal или ePay) и вид на доставката (икономична или експресна).

И до три дни поръчаните учебници ще почукат на вратата ви.

         

 

Математика за отличен


Събиране и изваждане с естествени числа, изучаване на дроби, познаване на геометрични фигури и основните им елементи... Това е само част от материала по математика, който се изучава в пети клас. Всеки амбициозен ученик се стреми да изкара хубава оценка по този сложен предмет, но за не малко деца това е „задача с повишена трудност“.

Математиката не винаги е толкова сложна, стига да бъде обяснена ясно и на достъпен за децата в тази възраст начин. Това лесно се постига с новата математика за 5. клас на „Просвета АзБуки“, която бе внесена за одобрение в МОН. Автори са Татяна Аргирова, Вера Ковачева и др. Учебникът е апробиран от много учители. Осъвременен е и е съобразен с изискванията на новата учебна програма. Математическите правила са изведени в резултат на решаване на задачи. Формулирани са кратко и ясно, разбираемо за петокласници. Учебникът съдържа голям брой задачи за упражнения. В края на всяка тема има рубрика „Задачи за самоконтрол“ и тест върху темата. Към учебника има електронен вариант, който съдържа 164 ресурса, предназначени да помогнат на учениците леко и успешно да възприемат математическите знания, а на учителите – да направят интересни учебните часове.

Издателска група „Просвета“ внесе за оценяване в МОН още два проекта на учебници по математика за 5.клас. Единият е с логото на „Просвета“ и е написан от авторски колектив начело с Пенка Нинкова. Вторият е с марката на „Просвета Плюс“ и е изготвен от Юлия Нинова и др.

 

 

Виж цялата новина тук: в. "Животът днес"

Автор: Гергана ПЕТКОВА

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: