Новини


18Мар2019

Красимир Вълчев: До средата на годината всички училища ще са изградили wi-fi мрежи със защитена интернет среда

До средата на тази година се очаква всички училища в страната да са изградили със средства на Министерството на образованието и науката wi-fi мрежи със защитена интернет среда. Това съобщи министърът на образованието и науката Красимир Вълчев на среща в Банско с учители, директори, преподаватели от професионални гимназии и детски градини, с общински съветници, кметове и народни представители, цитиран от пресцентъра на МОН.

Министърът Вълчев е подчертал, че защитените интернет мрежи са само част от цялостната среда за електронното обучение. Към нея трябва да се добавят също и електронни образователни ресурси. Един от новите проекти на МОН предвижда създаването на отворен облак. Това ще бъде платформа с безплатни образователни ресурси.

Министърът е акцентирал върху възможността тя да съдържа електронни уроци, разработвани от самите учители. Преподавателите ще преминават първо през обучение за използването и създаването на подобни ресурси, е обявил Красимир Вълчев. И е добавил, че учителите трябва да бъдат мотивирани да създават и споделят нови уроци. По проекта са предвидени и средства за възнаграждения на учителите, които ще са автори на електронните уроци.

Министър Вълчев е обърнал внимание, че при използването на информационните технологии е особено важно усвояването на...

 

 

Виж цялата новина тук: Novini.bg

Автор: Мая Йорданова

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: