Новини


10Сеп2018

Кои училища ще посрещнат възпитаниците си с лични шкафчета

Общо 75 училища в София и 513 в останалата част от страната ще посрещнат учениците си с нови шкафчета. В тях децата от първи до седми клас включително ще могат да държат на сигурно вещите, които ще им трябват през седмицата.

По този начин се цели да се преодолее проблема с тежките раници, които децата трябва да носят всеки ден. Идеята е в шкафчетата те да държат екипите си за физическо, бои, моливи, други пособия и т.н.

Списъкът с училищата бе публикуван от Министерството на образованието и науката и включва класираните по Националната програма на МОН "Осигуряване на съвременна образователна среда", модул "Осигуряване на ученически шкафчета".

Училищата трябва да осигурят част от необходимите им средства, а държавата ги съфинансира. За проекта бяха осигурени 2,9 млн. лв. В момента в някои училища има шкафчета за учениците, така че не се тръгва от нулата, коментират от образователното министерство.

Програмата предвижда осигуряването на шкафчета за 200 хил. ученици, като изисква мебелите да бъдат купени от училищата до първия учебен ден.

До 30 октомври те трябва да отчета свършеното в дирекция "Учебници и училищна документация" на МОН.

Ето и списък с училищата в София, които ще посрещнат възпитаниците си с нови шкафчета...

 

Виж цялата новина тук: Webcafe

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: