Новини


17Сеп2016

Електронни учебници за всички ученици до седми клас предлага "Просвета"

Всеки български ученик от 1. до 7.клас може да има на компютъра си електронните  учебници на „Просвета“. Те вече са достъпни, могат да се разгледат на сайта www.e-uchebnik.bg и да се закупят срещу минимален абонамент.

 

Електронните учебници на издателството са единствените в България с 3D визуализации. Те непрекъснато се обогатяват с информация и на практика се превръщат в безкрайни книги, в които винаги има по нещо ново. С един клик на мишката ученикът разлиства, маркира, огражда, рисува, гледа анимация, решава задачи, пътува виртуално из Космоса, разглежда Акропола и Колизеума... По този начин дигиталните книжки се превръщат в неоценим помощник за децата, които могат да научат уроците си вкъщи на компютъра.

 

В бъдеще електронните учебници ще намират все по-голямо приложение в учебния процес. Според новия Закон за предучилищно и училищно образование всеки одобрен от МОН петачен учебник трябва да има и електронен вариант.

Учителите, които работят по "Просвета", получават безплатно е-учебник за работа в клас.

Родителите, които искат тяхното дете да учи вкъщи с електронни учебници, могат да поръчат с есемес или през електронната книжарница www.e-uchebnik.bg.

 

Виж цялата новина тук: БНТ

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: