Новини


24Ное2017

Електронни учебници в клас и хартиени у дома, предлага просветният министър

Електронни учебници в клас и хартиени у дома от следващата година - това ще предложи и ще обсъди с издателствата просветният министър. Целта - олекотяване на ученическите раници и възможност за учене чрез по-добро онагледяване. Как изглежда един урок във виртуална класна стая - вижте в репортажа на Милена Кирова.

Знание, което можеш да докоснеш - буквално, макар и виртуално. Специален стереоскопичен дисплей, 3D очила и интерактивна писалка позволяват на учениците с едно движение във въздуха да разделят на съставните му части човешкото тяло, например. Така протичат не само часовете по биология, а и по физика и химия. Програмата за добавена реалност позволява на ученика дори да експериментира.

Цветомир Николов - управител и съдружник в организация за интерактивно оборудване на класни стаи: Реално детето може да направи всичко. Може да докосне всички анатомични системи, може да докосне различни електрически вериги, части от автомобила.

Елица Станимирова - ученичка в 7 клас в ОУ "Св. Иван Рилски", гр. Перник: И да научваме много повече, разбирайки, а не само да назубряме факти.

Михаела Велкова -ученичка в 7 клас в ОУ "Св. Иван Рилски", гр. Перник: Преди не можех да си представя как една клетка изглежда само на лист хартия от учебника.

За да имат повече училища иновативни класни стаи, електронни дневници и платформи за връзка с родителите от Министерството на образованието са предвидили само за тази година 10 милиона лева. Амбицията - от догодина...

 

Виж цялата новина тук: БНТ

Автор: Милена Кирова

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: