Новини


21Юни2018

Двама автори на „Просвета“ с награди „Сова“ за принос в образованието

Цветелена Таралова и Илона Мирчева – учители и автори на „Просвета“, бяха отличени с пластика „Сова“ и грамота на десетите, юбилейни годишни награди на Регионалното управление по образование (РУО) в София-град. Престижната награда е за заслуги и принос към столичното образование.

Заедно с тях бяха отличени още 23-ма учители, а също и директори на училища, гимназии и детски градини. Призовете им бяха връчени от зам.-министъра на образованието и науката Таня Михайлова и началника на РУО – София-град, Ваня Кастрева.

Г-жа Таралова получи и приз "Учител на годината" по повод 24 май тази година. Тя е преподавател по английски език в 88 СУ „Димитър Попниколов“ повече от 20 години. Съавтор е в TEEN ZONE – най-новата езикова система за юноши (ниво A1-A2) на издателска група „Просвета“. Г-жа Таралова е и посланик на eTwinning – общност на европейски училища за сътрудничество, обмяна на опит и общи проекти.

TEEN ZONE е система за неинтензивно и неразширено изучаване на английски език в три нива – A1, A2.1 и A2.2. Авторите Десислава Петкова и Цветелена Таралова са включили в нея съвременни и увлекателни материали, които мотивират учениците и улесняват учителите. Оформлението е модерно и подпомага възприемането на изучавания материал. Системата използва жив, съвременен език, който е близък на учениците и развива комуникативните им умения.

Повече за системата TEEN ZONE вижте ТУК.

Илона Мирчева е учител по физика и астрономия в столичното 31 СУЧЕМ „Иван Вазов“ и е част от авторския екип на учебника по физика и астрономия за 7. клас. Автор е и на още множество учебници и учебни помагала по този предмет, също издадени от „Просвета“.

 

 

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: