Новини


7Фев2019

Децата, чийто майчин език не е българският, ще взимат допълнителни уроци

Децата, чийто майчин език не е българският, ще посещават допълнителни уроци. Детските градини в страната ще имат възможността да организират до още 200 часа по български език, а училищата - и по други предмети. Това каза министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, цитиран от БТА.

Средствата за допълнителните уроци по български език ще бъдат осигурени по два стартиращи проекти по оперативната програма "Наука и образование за интелигентен растеж".

„Чрез тях ще имаме възможността да направим обученията по български език по-многочасови и да обхванем повече деца. Учителите трябва да направят индивидуални оценки, които да покажат нуждите. Целта е да не се натрупват образователни затруднения и учениците да не отпадат от системата", заяви просветният министър.

 Той посети две детски градини в Панагюрище, ремонтирани със средства от ОП "Региони в растеж". Там министър Вълчев обясни, че детските градини са сред най-важните институции и призова учителите да положат максимални усилия за овладяването на българския език от всяко дете. Според него тези допълнителни часове...

 

Виж цялата новина тук: Novini.bg

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: