Новини


17Дек2018

Д-р Милен Врабевски представи патриотичен шедьовър за млади читатели

"Моята България. Кратка история за млади читатели“ е учебно помагало, но и книга, която ще накара децата с удоволствие да учат интересни факти от българската история.

Патриотичният шедьовър, обхващащ най-важните моменти от развитието на държавата ни, бе представен от председателя на фондация „Българска памет“ д-р Милен Врабевски и авторите на увлекателното четиво на сцената на културната програма на Софийския международен панаир на книгата в НДК. „Моята България. Кратка история за млади читатели“ е съвместен проект на фондация „Българска памет“ и издателска група „Просвета“.

 

Автори на учебното помагало за ученици от 5 до 12 клас са проф. д-р Пламен Павлов, проф. д-р Пламен Митев, доц. д-р Лизбет Любенова и доц. д-р Веселина Вачкова. Информацията за исторически събития, личности и факти е поднесена по увлекателен и модерен начин и разгърната в 51 теми.

 

За учениците, а и за техните родители ще е интересно да научат и малко познати факти за интересни личности от българската история, допринесли за развитието на държавата ни. Принос за това книгата да представя темите сериозно, но в същото време разбираемо за децата, има г-жа Катя Илиева, зам.-директор и преподавател в ЧСУ „Цар Симеон Велики“...

 

 

Виж цялата новина тук: Епицентър

Автор: Нина Норд

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: