Новини


17Окт2014

Най-добрият учебник по английски е български

Българският учебник по британска и американска литература за 11-ти и 12-ти клас на издателство „Просвета“ беше отличен като най-добър в категорията си по време на Панаира на книгата във Франкфурт.

Автор на учебника са проф. Мадлен Данова, която преподава и в Катедрата „Англицистика и американистика“ в Софийския университет. Редактор на учебника е Надежда Радулова. Тя също е преподавател в СУ.

Двете бяха гости на предаването „Хоризонт до обед“.

Наградата се връчва всяка година. Има няколко организации, които излъчват тази награда – Панаирът на книгата във Франкфурт, Асоциацията на европейските издатели на учебници и Международната асоциация за изследване на учебниците и образователните медии. Участват всички европейски страни. Има четири категории. Нашият учебник спечели сребърен медал в категорията за гимназиален курс, разказа Надежда Радулова.

Участвали са 62 проекта от 30 държави.

Опитахме се да направим един много съвременен учебник, който се надяваме да се хареса на учениците, обясни от своя страна проф. Мадлен Данова:

Проведохме много семинари, много срещи с учителите. От миналата година, когато излезе първата част на учебника, до месец май, когато излезе втората част, всички дадоха много положителни отзиви.

Чуйте целия разговор с проф. Мадлен Данова и Надежда Радулова тук.

Виж цялата новина тук: БНР

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: