Новини


3Окт2014

Британските вузове спират приема с „Тойфел”

Британските университети вече няма да признават „Тойфел” като приемен изпит. Причината са скандални измами от страна на емигранти от Палестина и Индия, които кандидатствали за визи за Великобритания. Това съобщи шефката на проекта „Световно образование” Ирина Христова вчера. Фалшификациите се състояли в това, че пакистанци и индийци се опитали да измамят системата, като изпращали други хора на изпита. Става дума за масова практика, а не за единични случаи, обясни Христова. Първоначално „Тойфел” станал невалиден само при кандидатстването за визи. От тази година обаче много британски университети са обявили, че няма да признават изпита.
Затова кандидат-студентите за британски вузове трябва
да се насочат към изпитите ЙЕЛТС и „Кеймбридж”
призова Христова.
Великобритания остава сред най-желаните дестинации за българите за следване зад граница. 2290 наши зрелостници са кандидатствали да следват на Острова през настоящата учебна година.
Много от британските университети вече изискват оценки от три матури от  кандидат-студентите, съобщи още Ирина Христова. Тя посъветва мераклиите да учат на Острова да изпратят документите си по-рано, за да успеят да се запознаят с всички изисквания и да имат време за корекции, в случай че се наложи.
Мотивационните писма се оказват друг препъни-камък за кандидатите да следват във Великобритания. Трима българи вече са засечени, че са преписали писмата си от интернет. Измамата
е спипана през системата за плагиатство
през която минават всички текстове. Въпреки това обаче кандидатите все още не са отхвърлени от класирането. Те обаче ще трябва да напишат пет нови мотивационни писма.
Около 60% от завършилите висшето си образование навън опитват да ...

Виж цялата новина тук: Монитор

Автор: Мила Мишева

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: