Новини


20Сеп2016

Изтеглете безплатно новите информационни технологии за 5. клас от сайта на „Просвета“

Новата учебна година поставя пред сериозно изпитание учителите и учениците в 1. и 5. клас. По всички предмети (с изключение на история и цивилизации за 5.клас) те ще трябва да преподават и учат по новите учебни програми, влезли в сила от 1 август 2016 г., като ползват досегашните учебници.

Заради липсващите в тях важни уроци издателска група „Просвета“ подготви и предостави безплатно на всеки учител и всеки ученик работни материали, покриващи най-големите празноти между старата и новата програма.

Сега издателството намери практично решение и по предмета информационни технологии за 5. клас, който от тази година вече се изучава задължително в училище, но без одобрени от МОН учебници.

            За да стане в тази ситуация учебният процес възможен, „Просвета“ и „Просвета Плюс“ пуснаха на пазара две нови помагала за обучението по информационни технологии за 5. клас. Нещо повече – издателската група осигурява възможност на всички български учители, ученици и родители да ги разгледат, свалят и разпечатат БЕЗПЛАТНО от нашия сайт. Това може да направите тук: http://prosveta.bg/informatsionni-tehnologii-za-5-klas

 „Информационни технологии за 5. клас“ на „Просвета“ е на авторски колектив: Николина Николова, Елиза Стефанова, Мирослава Николова, Диана Петрова и Олег Константинов.

Автори на „Информационни технологии за 5. клас на „Просвета Плюсса: Ангел Ангелов, Даниела Дурева-Тупарова, Георги Тупаров, Катерина Марчева, Катя Михова-Стоянова.

Двете образователни книжки са създадени по новата учебна програма и вече са внесени за одобрение в МОН, но с оглед късното стартиране на процедурата това ще стане доста след започване на учебната 2016/2017 година. Очаква се те да влязат в клас със статут на учебници следващата учебна година. Досега по този предмет се учеше с помагала, за които не се изисква одобрение от МОН.

 

 

 

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: