Новини


13Юли2018

Ансамбъл „Фортисимо“ спечели Гран при на Световните хорови игри

Вокалният ансамбъл „Фортисимо“, който влезе в новия учебник по музика за 7. клас на „Просвета Плюс“, спечели две престижни отличия на Световните хорови игри, 2018 г., в Република Южна Африка.

Бургаските таланти с диригент Милена Добрева завоюваха златен медал в категория „Поп ансамбъл“ и Гран при в категория „Вокални ансамбли“. Те бяха и единствените български представители на международния хоров фестивал.

Идеята за създаване на събитие като Световните хорови игри се основава на олимпийските идеали, които имат за цел мирно да обединяват хората и народите, свързани чрез песента, в справедливо състезание, съобщи БНР. Фестивалът представлява най-високият хоров форум и се провежда на всеки две години на различни континенти.

Вокалният ансамбъл „Фортисимо“ е създаден през 2014 г. и в него пеят младежи от различни училища в Бургас. Само за четири години хорът спечели редица отличия от национални и международни конкурси.

В новия учебник по музика за 7. клас на „Просвета Плюс“ (автори П. Минчева и др.) „Фортисимо“ участва с изпълнението „Приятели“. Песента е по музика на бургаския композитор Стефан Диомов, а текстът е на Георги Белев.

Учебникът ще бъде на чиновете на учениците още тази есен (разгледайте го ТУК).

 

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: