Новини



С бронзови отличия се поздравиха в малайзийската столица Куала Лумпур българските участници в световното отборно състезание по математика Singa. В турнира участие взеха над 1000 момчета и момичета на възраст от 7 до 17-годишна възраст от 18 страни.

Още

Националният ученически конкурс „ПрироДАта и аз“ в рамките на проект „ПрироДA“ приключи.

Благодарим на всички участници за таланта и старанието – получихме множество чудесни материали във всички категории, което затрудни журито при избора на победители.

Още

Доктор Антоан Тонев е и. д. директор на СМГ. Историк по професия, той пое Математическата гимназия в момент, когато тя бе разклатена от доста скандали. "Стандарт" разговаря с него за това, как въпреки проблемите децата носят злато от олимпиади, а ...

Още

От следващата учебна година иновациите в училищата вероятно ще бъдат подкрепени и финансово. Учебните заведения ще получават грантове, за да реализират експерименталните си проекти, а след 3-5 г. прилагане на иновацията ще имат право да я въведат и другите учебни заведения...

Още

- Според индекс на Световната банка 2.5 години от времето за придобиване на средно образование са изгубени за българските ученици заради неефективност на системата.

- За 2019 г. освен повече пари, основно за учителските заплати, е трудно да се видят други поводи...

Още


Открий ни в: