Новини


10Фев2017

2722-ма участници в уебинар за обучителните програми на „Просвета“

Уебинарът Нагоре в професията с програмите на „Просветапредизвика невиждан интерес сред учителите в цялата страна. 2722-ма преподаватели взеха участие в безплатния онлайн семинар в четвъртък вечерта, което е абсолютен рекорд за такъв тип събития. Той имаше за цел да разясни на педагозите как ще се провеждат бъдещите обучения за придобиване на кредити за професионално развитие.

Според „Наредба № 12 за статута и професионалното развитие на учители, директори и други педагогически специалисти“, за да расте в професията, всеки преподавател трябва да придобие най-малко три квалификационни кредита в рамките на четири години.

Както вече знаете, „Просвета“ е одобрена от МОН да присъжда кредити. Издателската група предлага 19 обучителни програми, а успешното завършване на всяка от тях дава 1 квалификационен кредит.

На уебинара в четвъртък учителите научиха всичко за условията, стъпките и по-важните изисквания за придобиване на кредити. Разяснено им бе, че за един кредит са необходими 16 академични часа. Всяка програма на „Просвета“ носи един кредит и предвижда осем присъствени и осем неприсъствени часа. Неприсъствените часове включват и онлайн обучение.

Участниците зададоха близо 300 въпроса.

Учителите, които вече са участвали в уебинарите на „Просвета“, знаят, че записите от тях се качват във видеоканала на издателството в Youtube. Излъчените на живо уебинари за обучителните програми обаче НЯМА да се публикуват там, а ще имат повторения. Графикът на повторенията ще бъде качен на www.prosveta.bg/sabitia. Така всеки учител ще има повече от една възможност да се регистрира и участва в избраните от него програми.

Дори да сте пропуснали въвеждащия семинар, пак можете да се включите в обучителните програми, като се регистрирате ТУК.

Повторение от събитието може да гледате във вторник (14 февруари) от 10 часа ТУК.

Вижте списък с всички наши програми ТУК.

 

 

 

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: